LuostarinenRaudasJärvinen

LIISA LUOSTARINEN, SELJA RAUDAS & JANI JÄRVINEN

22.3.-10.4.2022

VÄXTE UPP

Årets sista utställning är en tematisk gemensam utställning med tre konstnärer som sammanförs av ansiktet. I utställningen möter du tre olika utgångspunkter och perspektiv på det klassiska temat bildkonst.

 

LIISA LUOSTARINEN

är bildkonstnär och bildkonstlärare född i Joutseno 1985 och senare från Helsingfors. Luostarinen har en konstgrafik bakgrund, men arbetar nu främst med teckning och måleri.

Ansikten är situationer och flyktiga stunder. Ljusa öppningskvällar när du inte förstår det gula ljuset att vara rädd för och nätter när minnena är här igen. Ansikten är för långa morgnar och bräckliga drömmar. Ansikten är anteckningar, snabba poster på baksidan av skärmhäftet. De har ett års räckvidd. Senvinterns överenergiska natur, den nickande sommaren, den bittra och stinkande, den långsamma hösten. Ansiktet tillhör ingen, och ingen kan identifieras. De har inga namn. Ansiktet upprepar sig med en tvångsmässig rutin. Samma munnar, samma ögon och samma utseende som borrar igenom eller saknas helt.

 

SELJA RAUDAS

Jag är en Helsingforsbaserad bildkonstnär. Jag bodde i Tiberias i ett år på grund av min mans arbete. I avsaknad av en verklig studie målade jag ute i genernas historiska landskap tills utegångsförbudet stängde människor till deras hem. I Israel var coronarestriktionerna strängare än i Finland.Du kunde bara lämna hemmet 100m eller senare 500m bort. Ibland var det ett totalt utegångsförbud.

Mina ögon vände sig mot det inre landskapet och jag fortsatte att måla genom att publicera ett självporträtt på Instagram varje dag i femtioen dagar. Den sociala distansdagboken förmedlar osäkerhet och förvirring i en ny aldrig tidigare skådad situation, samt reflektion över hur coronaviruset påverkar och förändrar våra liv.

Självporträttsserien är 51st av 25x30cm uttrycksfulla akvareller och bläckmålning på papper.

 

JANI JÄRVINEN

Ansiktstricken/porträtten från Jani Järvinens tidigare utställning kompletterar utställningen eftersom en av konstnärerna i utställningen, Blythe Smith, insjuknade och inte kunde delta i utställningen. Temat för utställningen – ansiktet – förblir detsamma.

KOMMANDE UTSTÄLLNINGAR

Adress

Kyrkpinne 18

65100 Vasa

Suomi / Finland

ÖPPETTIDER

Tis-fre: 14-19La
: 12-18Au
: 12-16

Abonnera