Ilkka Väätti

ILKKA VÄÄTTI

12.10.-31.10.2021

MUNDUS

Ilkka Väätti, en respekterad bildkonstnär/grafiker från Tammerfors, tar med sig serigraferna från sin MUNDUS-serie till Vasa.

Väätti hämtar teman i sin konst från historiska bilder – arkitektur, hantverk och bildkonst – som varierar runt om i världen. Han gör avgränsningar och förstoringar av sina upptäckter, vilket gör den ursprungliga källan suddig, även om titlarna på verken och kartan på konstnärens webbplats gör att du kan komma åt bildernas ursprung om de så önskar.

*********

Ilkka Väätti, en respekterad bildkonstnär/grafiker från Tammerfors, tar med sig serigraferna i sin MUNDUS-serie till Vasa.

Väätti hämtar motiverna i sin konst från olika historiska bildmaterial över hela världen – arkitektur, hantverk och bildkonst. Han smalnar av och förstorar de motiverna han hittar, vilket gör den ursprungliga källan suddig, även om titlarna på verken och kartan på konstnärens webbsida ger tillgång till källan till bilderna om man så önskar.

*********

Ilkka Väätti, en respekterad bildkonstnär från Tammerfors, tar med sig ett urval av tryck från sin MUNDUS-serie till Vasa.

Väätti får motiven till sin grafik från olika källor över hela världen – arkitektur, hantverk och bildkonst. Han beskär och utvidgar de funna motiven för att sudda ut den ursprungliga källan. Namnen på verken och kartan på hans hemsida kan leda till de ursprungliga källorna om man vill.

KOMMANDE UTSTÄLLNINGAR

Adress

Kyrkpinne 18

65100 Vasa

Suomi / Finland

ÖPPETTIDER

Tis-fre: 14-19La
: 12-18Au
: 12-16

Abonnera