FÖRSTA STEGEN

Hälsning från galleristen

Hej,

jag är Pasi Kirkkopelto, konstnär och konstpedagog från Vaasa med en 30-årig karriär i konstvärlden bakom mig. Jag arbetar som bildkonstlärare på grundskolan i Onkilahti och flyttade hit 2018. När min nya hemstad gav mig möjligheten att öppna eget konstgalleri var det ett erbjudande jag inte kunde säga nej till.

Erkännanden och tack

Galleriets namn Makers’ hedrar grafikern Tapani Tammenpää från Vaasa, och hans galleri Printmakers Gallery på andra sidan Kyrkoesplanaden. Tapani erbjöd mig den första utställningsmöjligheten i Vaasa och var en ovärderlig hjälp i början av projektet. Tack också till Helena Cardoso från AVA-galleri i Helsingfors för diskussioner, stöd och samarbete. Jag tackar också min fru  Anna Rihto för stödet

Vad händer just ny?

Utställningsprogrammet har publicerats. Renoveringen av Makers’ är nästan färdig. Innan galleriets officiella öppning arbetar jag där med min egen konst. Vill du boka en tid att träffas kontaktar du mig via e-post, eller om jag är i galleriet är du välkommen att knacka på dörren och stiga på. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *