Felix Bardy

FELIX BARDY

11.1.-30.1.2022

BRÄNNA NER HUSET

På Svenska

På engelska

Felix Bardy är en helsingforsbaserad ung bildkonstnär som utexaminerades från Konstskolans jord våren 2022. Utställningen är Felix andra separatutställning. Utställningen är också den första utställningen av skapargalleriet, kuraterad av vad vi bjöd in en influencer av kulturlivet och konstvärlden. Årets curator är konsthistorikern, forskaren och facklitteraturförfattaren Anna Kortelainen. Vi genomför utställningar kuraterade på detta sätt ett år.

BRÄNNA NER HUSET

Klimatförändringens existens har varit känd sedan slutet av 1800-talet, men det talas fortfarande om det som ett hot mot framtiden. Sommarens värmeböljor bevisar i konkreta termer att så inte är fallet. Under de senaste åren har värmerekord slagits runt om i världen under sommaren, år efter år med högre temperaturer.

Utställningen Burning Down the House reflekterar över människans förhållande till världens status quo, liksom de tankemönster som har lett till det. Utställningen presenterar två sidor av värmeböljor – medan i delar av världen HEATWAVE rubriker betyder en trevlig semester och latning, å andra sidan måste de evakueras för att fly. Verken skildrar helveteslika skogsbränder, liksom häftiga, glada bilder av varma sommardagar och nätter. I Finland värmer vi upp runt ett brinnande hus och tittar på när det gradvis försvinner upp i rök.

Titeln Burning Down the House är hämtad från Talking Heads låt med samma namn. Namnet uppmärksammar omfattningen av klimatförändringarna som ett problem. Även om det till exempel i Finland inte berör lika direkt som på andra håll är problemet gemensamt för alla människor. Vårt hem brinner ner.

Verken i utställningen består av oljemålningar, en serie digitalt modifierade fotografier och två installationer.

KOMMANDE UTSTÄLLNINGAR

Adress

Kyrkpinne 18

65100 Vasa

Suomi / Finland

ÖPPETTIDER

Tis-fre: 14-19La
: 12-18Au
: 12-16

Abonnera