Go to all Exhibitions

MINNA MAIJA LAPPALAINEN

04 touko 2021 - 23 touko 2021

Minua kiehtoo kaikki hauras ja hapertuva, juuri ja juuri kasassa pysyvä: kuihtuneet kukat, romahtamaisillaan olevat rakennelmat ja etenkin haavoittuva ihminen. Samaa olemassaolon ja katoamisen välimaastossa viipyilevää haurautta on myös kädenjäljessäni.

Malleinani ovat vuosien varrella toimineet niin japanilaiset buto-tanssijat kuin netistä löytyneet kuvat vuosituhansia sitten kuolleista suoruumiista. Makers’ Galleryn teosten inspiraation lähteenä ovat olleet ikääntyneet naiset – tämän päivän ronskisti seksuaalisuuttaan netissä esittelevät isoäidit ja vuosisata sitten eläneet tiukkailmeiset rouvat leukaan asti napitetuissa mekoissaan. Tein sarjan pikkuruisia muotokuvia entisaikojen naisista, jotka ovat joutuneet tukahduttamaan niin seksuaaliset kuin monet muutkin halunsa, ja laitoin heidät kohtaamaan uskonnollisista moraalikäsityksistä vapautuneet digi-ajan isoäidit, jotka puolestaan joutuvat tasapainoilemaan seksualisoituneessa ja nuoruutta ihannoivassa nykytodellisuudessa.

Kaikkien teosten tekniikka on pastelli ja hiili. Maalauspohjana käytän silkkista skissipaperia, joka mahdollistaa läpikuultavien väripintojen yhdistämisen vahvaan graafiseen viivaan.

Become a member
  • Date: 04 touko 2021 - 23 touko 2021
  • Location:Kirkkopuistikko 18, 65100 Vaasa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.