LIISA LUOSTARINEN, SELJA RAUDAS & JANI JÄRVINEN

22.3.-10.4.2022

KASVOIN

Vuoden viimeinen näyttelymme on temaattinen kolmen taiteilijan yhteisnäyttely, jonka yhdistävänä tekijänä ovat kasvot. Näyttelyssä kohtaat kolme eri lähtökohtaa ja näkökulmaa kuvataiteen klassikkoaiheeseen.

 

LIISA LUOSTARINEN

on vuonna 1985 Joutsenossa syntynyt ja sittemmin helsinkiläistynyt kuvataiteilja ja kuvataiteen opettaja. Luostarinen on taustaltaan taidegraafikko, mutta työskentelee nykyään lähinnä piirtäen ja maalaten.

Kasvot ovat tilanteita ja ohimeneviä hetkiä. Kepeitä alkuiltoja, kun keltaista valoa ei ymmärrä pelätä ja öitä kun muistot ovat taas tässä. Kasvot ovat liian pitkiä aamuja ja hauraita haaveita. Kasvot ovat muistiinpanoja, nopeita merkintöjä ruutuvihkon takasivulle. Niissä on vuoden kirjo. Kevättalven ylienergisyys, nuokkuva kesä, kirpeä ja haikea, hidas syksy. Kasvot eivät kuulu kenellekään, eikä niistä voi tunnistaa ketään. Niillä ei ole nimiä. Kasvot toistavat itseään pakonomaisella rutiinilla. Samat suut, samat silmät ja sama katse, joka poraa läpi tai puuttuu kokonaan.

 

SELJA RAUDAS

Olen Helsinkiläinen kuvataiteilija. Asuin puolisoni työn vuoksi vuoden lsraelissa Tiberiaksessa. Varsinaisen työhuoneen puuttuessa maalasin ulkona Genesaretin järven historiallisissa maisemissa, kunnes ulkonaliikkumiskielto sulki ihmiset koteihinsa. Israelissa koronarajoitukset olivat tiukempia kuin Suomessa.  Kotoa sai poistua vain 100m tai myöhemmin 500m päähän. Välillä oli voimassa täysi ulkonaliikkumiskielto.

Katse kääntyi sisäiseen maisemaan ja jatkoin maalaamista julkaisemalla yhden omakuvan instagramissa joka päivä viidenkymmenen yhden päivän ajan. Social distance -päiväkirjasta välittyy epävarmuutta ja hämmennystä uudessa ennen kokemattomassa tilanteessa sekä pohdintaa kuinka korona vaikuttaa ja muuttaa elämäämme.

Poikkeustilan omakuvasarja on 51kpl 25x30cm ekspressiivistä akvarellia ja mustemaalausta paperille.

 

JANI JÄRVINEN

Jani Järvisen edellisen näyttelyn kasvotutkielmat/muotokuvat täydentävät näyttelyä, koska yksi näyttelyn taiteilijoista, Blythe Smith sairastui eikä voinut osallistua näyttelyyn. Näyttelyn teema – kasvot – pysyy samana.

TULEVAT NÄYTTELYT

Osoite

Kirkkopuistikko 18

65100 Vaasa

Suomi / Finland

AUKIOLOAJAT

Ti-Pe: 14-19
La: 12-18
Au: 12-16

Subscribe