Kholod Hawash: ”Teokseni tutkivat naisen suhdetta maailmaan, ympäristöön ja kotimaahan. Nainen on kuin kukka, joka kasvaa tietyissä olosuhteissa ja voi ravita ympäröivää maailmaa sekä äitinä että rakastettuna.”
”Pyrin työssäni luomaan omaperäisen synteesin itsestäni, tunteistani, kriittisestä ajattelustani ja käsityöstäni. Pyrin muotoon, joka koostuu realismista ja ironiasta ja paljastaa samalla, millaisessa yhteiskunnassa me naiset elämme.”
Saddam Jumaily: ”Kotimaan, maahanmuuton ja uuden kotimaan kuvaaminen ei ole helppo asia. En pidä siitä, että maahanmuutto värjää taiteilijakuvaani tai että minut tunnettaisiin maahanmuuttajataiteilijana, koska se luo ennakkokäsityksiä. Se laittaa minut laatikkoon, johon en halua mennä ja jäädä sinne loputtomiin. Se on vaarallista kulttuurisesti ja inhimillisesti. Ainoa häviäjä siinä on taiteilija. Minä olen vain taiteilija.”
Zagros Manuchar: Videoteos ”Omenan tuoksu” käsittelee vuoden 1988 kurdiväestöön kohdistunutta kansanmurhaa Halabjassa ja sen pitkäaikaisia vaikutuksia kurdiväestöön, erityisesti naisiin ja lapsiin. Teos yhdistelee dokumenttia ja fiktiota, ja välittää selviytyjien tarinoita ja trauman siirtymistä sukupolvelta toiselle. Teos kiinnittää huomiota naisten ja lasten kokemuksiin sodassa ja tällaisten julmuuksien pysyviin seurauksiin. (Omenan tuoksu, videoteos: Kesto on 8 min 45 sekuntia, 4K / Kielet: suomi ja kurdi / Teos ei sovellu lapsille.