JUKKA SUHONEN: JE SUIS LA MORT

11.8. -28.8.2022

Jukka Suhonen on kuopiolainen kuvataiteilija  teokset ovat pääosin akryylimaalauksia kankaalle tai ussipiirroksia paperille. Taiteilijan mukaan tekniikat täydentävät toisiaan kiinnostavalla tavalla: mittakaavan muutos, suuresta pieneen, syvyyden tai tilallisuuden ilmaisun muuttuminen sekä siirtyminen moniäänisen värikkäästä mustavalkeaan.

Taiteilija seuraa aktiivisesti yhteiskunnallisia asioita ja varsinkin yhteiskunnan epäkohtia, joita voisi kutsua jopa rakenteelliseksi väkivallaksi jos rakenteet tuottavat pahoinvointia kansalaisille hyvinvoinnin sijaan. Myös pienemmässä mittakaavassa ihmisten välinen väkivalta ja absoluuttinen paha antavat välillisesti aiheita Suhosen teoksiin.

Yhteiskunnallisten teemojen lisäksi Suhosen teoksissani pohditaan ihmissuhteiden sisältämiä jännitteitä, elämän väliaikaisuutta ja haurautta, kuolemaa, rakkautta ja vihaa. Surrealistien tapaan ihmismielen sisältämä pimeä, alitajunnasta nouseva padottu puoli sekä unet kiinnostavat ja antavat välillisesti aiheita teoksille.