HELENA KAIKKONEN |  HETKET YMPÄRILLÄ

Hetket ympärillä näyttelyn teemana on hetket, jotka jättävät jälkiä meihin. Muistot, ajan kulku, elämän hauraus ja voima ovat läsnä näyttelyn teoksissa. Elämässä kokemamme hetket ovat ympärillämme aina. Ne jäävät meihin ja tekevät meistä sen, mitä olemme.

Työskennellessäni värit, valo ja tunnelmat eri hetkistä ovat kuljettaneet ajatuksiani. Vuodenajat rytmittävät elämää ja kokemuksia, muistoissa merkitykselliset hetket muuttavat muotoaan ja muuntuvat abstrakteiksi teoksiksi.Työskentelyyn sisältyy jatkuvaa kokeilemista ja etsintää sekä paljon käsityötä, kuten käsin ompelemista, virkkausta, laskostamista ja värjäämistä.

Minulle tutut tekniikat ja materiaalit kuten esimerkiksi pellavakuitu, paperi, silkki, kasvien osat, lanka ovat mukana näyttelyn töissä. Materiaalilla on minulle erityinen merkitys. Sen löytöpaikka tai alkuperä, ajan jäljet, tuntu ja herkkyys saattavat vaikuttaa teoksen syntyyn ja sen sisältöön. Osassa teoksissa on vanhojen teosteni materiaaleja uudestaan käytettynä.

Helena Kaikkonen on oululainen kuva- ja tekstiilitaiteilija. Hän tekee installaatioita, tekstiiliteoksia, videoita ja ympäristötaideteoksia. Hän työskentelee Oulun Pikisaaressa Vanhalla Villatehtaalla.