FELIX BARDY

11.1.-30.1.2022

BURNING DOWN THE HOUSE

På Svenska

In English

Felix Bardy on helsinkiläinen, keväällä 2022 Taidekoulu Maasta valmistuva nuori kuvataiteilija. Näyttely on Felixin toinen soolonäyttely. Näyttely on myös ensimmäinen Makers’ Galleryn näyttely, jonka on kuratoinut kutsumamme ulkopuolinen kulttuurielämän ja taidemaailman vaikuttaja. Tämän vuoden kuraattorina on taidehistorioitsija , tutkija ja tietokirjailija Anna Kortelainen. Toteutamme tällä tavoin kuratoituja näyttelyitä yhden vuosittain.

BURNING DOWN THE HOUSE

Ilmastonmuutoksen olemassaolo on ollut tiedossa jo 1800-luvun lopusta asti, mutta siitä puhutaan yhä edelleen tulevaisuuden uhkana. Kesäiset lämpöaallot todistavat konkreettisesti, että näin ei kuitenkaan ole. Viime vuosina kesäisin on ympäri maailmaa rikottu lämpöennätyksiä, vuosi toisensa jälkeen korkeammilla lämpötiloilla.

Burning Down the House -näyttely pohtii ihmisen suhdetta vallitsevaan maailman tilaan, sekä ajattelumalleja jotka ovat siihen johtaneet. Näyttely esittelee helleaaltojen kaksi puolta – siinä missä osissa maailmaa HEATWAVE -otsikot tarkoittavat mukavia lomapäivä ja laiskottelua, toisaalla niitä joudutaan evakuoimaan karkuun. Teokset esittävät helvettiä muistuttavia metsäpaloja, sekä raukeita, ilontäyteisiä kuvia kuumista kesäpäivistä ja -öistä. Suomessa lämmittelemme palavan talon ympärillä ja seuraamme vierestä, kun se pikkuhiljaa katoaa savuna ilmaan.

Nimi Burning Down the House on otettu Talking Headsin samannimisestä kappaleesta. Nimellä kiinnitetään huomiota ilmastonmuutoksen laajamittaisuuteen ongelmana. Vaikka se ei esimerkiksi meillä Suomessa kosketa vielä yhtä suoranaisesti kuin toisaalla, on ongelma kaikkien ihmisten yhteinen. Kotimme on palamassa poroksi.

Näyttelyn teokset koostuvat öljyvärimaalauksista, sarjasta digitaalisesti modifioituja valokuvia, sekä kahdesta installaatiosta.

TULEVAT NÄYTTELYT

Osoite

Kirkkopuistikko 18

65100 Vaasa

Suomi / Finland

AUKIOLOAJAT

Ti-Pe: 14-19
La: 12-18
Au: 12-16

Subscribe