ELINA RUOHONEN | INFLUENCERS

26.3.-14.4. | Avajaiset tiistaina 26.3. klo 18-20

Näyttelyn päähenkilöinä toimivat tulevaisuuden Influensserit. Mitä he etsivät, mitä brändäävät, mitä on tulossa? Maalauskokonaisuuteni kommentoi uuden aikakauden muutostarpeita. 

Planetaarinen tietoisuus on synnyttänyt  tulevaisuuden eläjiä. Teosteni hahmot luovat uusia polkuja nykyajan influencer-kulttuurissa. Nämä uuden ajan vaikuttajat ovat oppineet arvostamaan yhteistyötä, kestävyyttä ja luonnon monimuotoisuuden kunnioittamista osana omaa brändiään ja viestintäänsä. Influenssereilla on tarkka ja keskittynyt katse, jonka he saattavat kohdistaa juuri sinuun. Toisaalta he esittelevät omaa aikaansa ja maailmaansa, jossa ihmisen ja luonnon jakolinja hämärtyy ja vain yhdessä eläjät selviytyvät. Läsnäoleilu on ohittanut pikakulttuurin.

Teokset on maalattu läpinäkyvän materiaalin takapinnalle, jolloin maalausjärjestys on käänteinen: työ aloitetaan viimeistelykerroksesta, josta edetään kohti pohjamaalausta. Aloitan olennaisimmasta ja lopetan viittauksiin ja taustaan. Akryylilevyn kiiltävä pinta heijastaa katsojan mukaanmuuttuneisiin tulevaisuudenkuviin. Efekti on peili katsojan ajattelulle.

Minua kiinnostaa se mihin kaikkeen maalaus kykenee, miten siihen sitoutuu tieto ja fantasia, tulevaisuus ja odotus. Rakastan värejä ja maalin liikkumista liukkaalla pinnalla, kerroksia ja leijereitä, niin fyysisesti kuin sisällönkin tasolla. 

Teokset ovat olioidensa manifesteja, utopioita ja toiveita. Kauniin ja värikkään iloisen pinnan alla on kuitenkin vakavia viestejä valintojemme seurauksista. Ekologinen muutos on tosiasia, mutta teosteni influensserit haluavat  tähytä jo eteenpäin ja luoda mahdollista hyvää, jota kohti voisimme edetä. Muotoja pitää kehittää, tutkia ja kuvitella kaikilla tahoilla.

Millainen on se aika kun uusi jakso alkaa?