APOKALYPSIS

APOKALYPSIS-NÄYTTELY SIIRTYY SYKSYYN 2023 JA TEOSHAKU JATKUU MYÖS VUODELLA.

Hei taiteilija!

Kutsumme sinut, teidät osallistumaan Vaasan Makers’ Galleryssa lokakuussa 2022 järjestettävään näyttelyyn, joka perustuu  Albrecht Dürerin kuuluisaan puupiirrossarjaan. Näyttely on nimetty teossarjan mukaan.

Kuinka Dürerin apokalyptiset visiot resonoivat tässä ajassa? Millä tavoin ne kommunikoivat nykytaiteilijoiden näkyjen,  näkemysten ja tulkintojen kanssa? Tavoitteenamme on löytää Albrecht Dürerin apokalypsis-sarjan puupiirrosten, ja niitä kommentoivien nykytaiteilijoiden teosten dialogin avulla uusia näkökulmia tähän hetkeen ja menneeseen kuvataiteen keinoin. Näyttelyyn valittavat teokset perustuvat Albrecht Dürerin teossarjaan tai sen osaan ja/tai Johanneksen ilmestyksen tekstiin. Toivomme teoksilta aiheeseen omaa näkökulmaa, lähestymistapaa, teemaa: kumpusi se sitten menneestä, nykyajasta tai tulevasta. Dürerin teosten kopiot ja uudet teokset käyvät vuoropuhelua näyttelyssä.

https://en.wikipedia.org/wiki/Apocalypse_(Dürer)

Näyttelyn järjestävät Makers’ Gallery ja Vaasan seurakuntayhtymä.


Albrecht DürerApocalypsis cu Figuris, 1511

Albrecht DürerApocalypsis cu Figuris, 1511

Näyttelyaika: 1.- 30. Lokakuuta 2022.

Näyttelyaika jakautuu kahteen osaan. Puolessa välissä ripustus vaihtuu.

Teosten toteutustapa:

Teostyyppi ja tekniikka ovat vapaat.

Hakuaika ja ehdotusten lähettäminen:

Pyydämme lähettämään teoskuvia tai teossuunnitelmia/ilmoittautumisia toukokuun 2022 loppuun mennessä. Tarpeen vaatiessa jatkamme hakuaikaa.

Sähköpostiosoite: galleria@makersgallery.fi

Viestiin otsikko: Apokalypsis

Teosten valinta:

Teosvalinnoista päättää työryhmä, johon kuuluvat galleristit Pasi  Kirkkopelto (TaM) ja Anna Rihto (FM), kirkkoherra Tuomo Klapuri (Vaasan suomalainen seurakunta) ja kaksi myöhemmin nimettävää asiantuntijajäsentä. Työryhmämme valitsee näyttelyyn tulevat teokset elokuun 2022 aikana ja näyttelyyn valittujen teosten tekijöille lähetetään kutsu.

Teosten toimitus:

Taiteilija vastaa fyysisten teosten toimituksesta viimeistään sunnuntaina 25.9. Teosten noudosta vastaa taiteilija, ellei erikseen toisin sovita.

Vakuutukset: Gallerialla ja muilla mahdollisilla näyttelypaikoilla on näyttelyvakuutus. Taiteilija vakuuttaa halutessaan teoksensa itse.

Näyttelytila:

Gallerian näyttelytila on 50 neliötä, seinien kokonaispituus on n. 26 juoksumetriä.Suurin osa seinistä on kipsilevyä. Teosten ripustus tapahtuu pääosin ripustuskiskojen ja -siimojen avulla.

Gallerian pohjapiirros: https://www.makersgallery.fi/taiteilijalle/

Gallerian 3D-malli: https://my.matterport.com/show/?m=BDXLe3QhHQ

Päänäyttely ja oheistapahtumat toteutetaan Makers’ Galleryssa, multimedia- ja videoteoksia  tai performansseja voidaan esittää/toteuttaa myös Pyhän kolminaisuuden kirkon kryptassa ja mahdollisesti kaupungin muissa julkisissa tiloissa.

Näyttelyn teokset ovat myytävänä ellei taiteilijan kanssa toisin sovita

Näyttelyn aikana järjestämmme avajaistilaisuuden lisäksi keskustelutilaisuuksia ja teemaopastuksia, joissa asiantuntija(t) kertoo näyttelystä ja teoksista omasta näkökulmastaan.